Καλώς ήρθατε στο GreekNight.gr! Εγγραφείτε τώρα για να συμμετέχετε στην ιστοσελίδα μας!

Google+

Συζητήσεις περί παντός μεταξύ των μελών!

Google+

Δημοσίευσηαπό GreekNight » Κυρ Αύγ 07, 2011 3:02 pm


Ο νέος μεγάλος αντίπαλος του Facebook στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, έρχεται από την Google, με το Google+ (Google plus)! Το Google+ θα μπορούσε να πει κανείς, ότι συνδυάζει τις δυνατότητες του Facebook και του Twitter μαζί, σε ένα λιτό αλλά συγχρόνως όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον.

Όλες οι λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης της Google θα είναι παρούσες σε κάθε υπηρεσία της, με τη γνωστή μπάρα πλοήγησης που υπάρχει σε κάθε Google page να περιλαμβάνει πλέον αρκετές επιλογές για πρόσβαση στο Google+ προφίλ σας, ειδοποιήσεις και δυνατότητα sharing οποιαδήποτε στιγμή!

Κύριο χαρακτηριστικό του Google+ είναι η οργάνωση των φίλων. Το Google+ διαφοροποιείται από το Facebook, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται οτιδήποτε εύκολα με ξεχωριστά groups φίλων (ή με κάποιον συγκεκριμένο φίλο) και όχι με όλους, τοποθετώντας τους σε ομάδες, τους λεγόμενους κύκλους (Circles), με λειτουργία drag-and-drop και όμορφα animations.

Ίσως η μεγαλύτερη καινοτομία της Google, είναι οι ομαδικές τηλεδιασκέψεις (Hangouts). Η κάμερα αλλάζει θέση (εικόνα) ανάλογα με το ποιος χρήστης μιλά εκείνη τη στιγμή, ή ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιον θέλει να βλέπει σε πλήρη εικόνα, αντί να είναι ανοιχτά αρκετά παράθυρα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν video chat rooms για να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις! Παράλληλα, στο ίδιο παράθυρο υπάρχει και η λειτουργία του γραπτού chat, το οποίο είναι πολύ όμορφο και καλύτερο από αυτό του fb, ενώ μπορεί κανείς να κάνει εύρεση και προβολή video απ' το youtube!

Στην αρχική σελίδα εμφανίζεται η ροή με τα νέα των φίλων, ενώ παράλληλα εμφανίζονται οι ομάδες που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, έτσι ώστε με ένα κλικ να μπορεί να επιλέξει να βλέπει τη ροή νέων από μια συγκεκριμένη ομάδα φίλων.

Αντί του γνωστού like του facebook, το Google+ έχει το κουμπί +1, με το οποίο μπορεί κανείς να δείξει ότι του αρέσει μια ανάρτηση, μία φώτο, ένα site, ή οτιδήποτε άλλο. To +1 είναι ήδη ενσωματωμένο και στη μηχανή αναζήτησης της Google, η σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων της οποίας πλέον θα επηρεάζεται κι από το πόσα "+1" έχει μία σελίδα.

Άλλη μία λειτουργία του Google+ είναι τα Sparks. Μέσα από το Sparks ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα ενδιαφέροντά του ώστε να βλέπει νέα σχετικά με αυτά. Επιπλέον, η δυνατότητα αυτή συνδυάζεται και με το +1 ώστε να εμφανίζονται νέα και από τις σελίδες που ο χρήστης έχει κάνει like (+1).

Στο πέμπτο «κουμπί» δίπλα στα τέσσερα βασικά της σελίδας του Google+, εμφανίζονται τα παιχνίδια του Google+! Τα παιχνίδια στο Google+ σας επιτρέπουν να παίζετε και να μοιράζεστε ενημερώσεις όποτε εσείς θέλετε, με τα άτομα που θέλετε. Σε αντίθεση μάλιστα με το Facebook, το Google+ δεν μπερδεύει τα παιχνίδια με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα βλέπουν όποτε θέλουν. Όταν δημοσιεύσετε μια ενημέρωση από ένα παιχνίδι, αυτή δεν θα εμφανιστεί στη ροή της αρχικής σελίδας του Google+, αλλά στη σελίδα "Παιχνίδια", όπου υπάρχει η ροή με τις ενημερώσεις και τις ειδοποιήσεις των παιχνιδιών.

Στα βίντεο που ακολουθούν φαίνονται συνοπτικά οι κύριες λειτουργίες του Google+





Τελευταία επεξεργασία από GreekNight και Σάβ Αύγ 13, 2011 9:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: ενημέρωση
GreekNight.gr
GreekNight
Άβαταρ μέλους
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Τρί Δεκ 14, 2010 12:52 pm
Έκανε like: 5 φορές
Δέχτηκε like: 6 φορές

Re: Google+

Δημοσίευσηαπό GreekNight » Σάβ Αύγ 13, 2011 8:55 pm


Ήρθαν και τα παιχνίδια στο Google+ !
To παραπάνω review ενημερώθηκε.
GreekNight.gr
GreekNight
Άβαταρ μέλους
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Τρί Δεκ 14, 2010 12:52 pm
Έκανε like: 5 φορές
Δέχτηκε like: 6 φορές


Επιστροφή στο O καφενές του GreekNight.gr

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron